Zimski akva-park u Petrovcu na Mlavi

Bez autora
Jan 04 2012

U rekreativno-ugostiteljskom centru „Ždrelo“, uoči samog dočeka Nove godine, otvoren je jedinstveni zimski akva-park, sa termalnom vodom. Crvenu vrpcu presekli su prvi čovek Opštine, Radiša Dragojević, i predsednik SO, Milanče Aćimović, posle čega je novi objekat osveštao vladika braničevski Ignjatije. Inače, kompleks na izvorištu mineralne vode, u selu Ždrelo - na putu od Petrovca ka Žagubici - otvoren je pre pet godina, posle završetka prve faze gradnje. Osim restorana sa baštom, danas poseduje hotel sa fitnes-centrom, saunom, solarijumom i parnim kupatilom, te akva-park, otvorene i zatvorene bazene za rekreaciju i hidromasažu, kao i banjski deo, sa kadama, saunom i solarijumom. Bazeni su sa zidanim objektom povezani „toplim tunelom“, pa su gosti uvek zaštićeni od hladnoće. Osim sve većem broju turista, smeštajni kapaciteti biće ponuđeni i sportistima za pripreme, jer za njih nema organizovanog smeštaja u Petrovcu.

Zimski akva-park u Petrovcu na MlaviU rekreativno-ugostiteljskom centru „Ždrelo“, uoči samog dočeka Nove godine, otvoren je jedinstveni zimski akva-park, sa termalnom vodom.

Crvenu vrpcu presekli su prvi čovek Opštine, Radiša Dragojević, i predsednik SO, Milanče Aćimović, posle čega je novi objekat osveštao vladika braničevski Ignjatije.

Inače, kompleks na izvorištu mineralne vode, u selu Ždrelo - na putu od Petrovca ka Žagubici - otvoren je pre pet godina, posle završetka prve faze gradnje. Osim restorana sa baštom, danas poseduje hotel sa fitnes-centrom, saunom, solarijumom i parnim kupatilom, te akva-park, otvorene i zatvorene bazene za rekreaciju i hidromasažu, kao i banjski deo, sa kadama, saunom i solarijumom. Bazeni su sa zidanim objektom povezani „toplim tunelom“, pa su gosti uvek zaštićeni od hladnoće.

- Osim sve većem broju turista, naše smeštajne kapacitete ponudićemo i sportistima za pripreme, jer za njih nema organizovanog smeštaja u Petrovcu - najavio je Dragiša Milojević, koji je sa porodicom, sopstvenim sredstvima, finansirao izgradnju i opremanje kompleksa.

Izvorište tople vode u Ždrelu, koja dopire do 200 metara dubine i dostiže temperaturu od 42 stepena, zvanično, leči reumu, kožne i bolesti lokomotornog sistema, a otkriveno je slučajno, pre 25 godina - prilikom bušenja zemljišta u potrazi za nalazištima uglja i nafte.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik